fotobeelden groenfront akties
Vrienden van GroenFront! - EarthFirst! Netherlands & Belgium

UPDATE 3-10-08: Bezetting Lappersfort (Brugge)


rsz_lappersfort3.jpg
Het actiekamp in het Lappersfortbos (Brugge) duurt alweer 2 weken. Vanwege de enorme drukte is het niet goed gelukt om steeds updates te schrijven om het 'thuisfront' op de hoogte te houden. We gaan ons best doen om geregeld met nieuwe update te komen.


Rubrieken: Thema's; Regio (West-Vlaanderen)
Gepost: Fri 03-10-08 13:43:21 - Auteur: redax

Algemeen
De sfeer in het kamp is goed. Wel is er erg veel regen en wind. Alles is dus zeiknat en iedereen heeft het koud. Mocht iemand thuis nog een lading regenkleding of warme spullen hebben liggen, dan zou dat zeer welkom zijn! Op het moment lijkt er geen acute ontruimingsdreiging te zijn, wel is iedereen op zijn (of haar) hoede voor mogelijk onverwachte invallen door de flikken (NL, lees: wouten). Er beginnen signalen binnen te komen dat zowel de politie als de eigenaar Fabricom voorlopig niet willen gaan ingrijpen. Dit zou kunnen betekenen dat het een lange-termijn bezetting gaat worden die de winter door gaat. [Kijk hier voor de inhoudelijke achtergronden bij het actiekamp]


Ongeluk
Zoals wellicht sommige mensen al gehoord hebben via Belgische media, is er afgelopen woensdag iemand tijdens het abseilen naar beneden gevallen. Deze persoon maakt het goed en ligt momenteel in het ziekenhuis in Brugge. Mogelijk volgt hier nog nadere informatie over, maar dat willen we in goed overleg doen met de betrokkenen. Wat er exact gebeurd is, zijn we nog aan het bekijken. Iedereen in het kamp is erg geschrokken en aangeslagen, maar wil heel graag verder. De sfeer en motivatie in het kamp is gelukkig niet gebroken. Het is ook de wens van de gene die gevallen is dat iedereen hard doorgaat.

Beterschapskaartjes, fruitmanden, boeken en andere meuk kunnen gestuurd worden naar Postbus 85069 - 3508 AB Utrecht (NL). Aangezien het om een Nederlands iemand gaat, is een postbus in Nederland het handigste om te gebruiken. Vandaar. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle spullen bij de betreffende persoon terecht komen.


Kampleven
Het bouwen van boomhutten verloopt voorspoedig. Er zijn al bijna 5 grote boomhutten af. Verder hangen er ook tussen de 10 en 15 kleine hutten (bedspiralen) in de bomen. Tevens is er een groot (Lappers)fort gebouwd. Het fort is Villa Fabricom gedoopt, dit naar de eigenaar van het bos die de bomen wil kappen voor het bouwen van een nieuw industrieterrein. Fort Villa Fabricom heeft een mooi puntdak met een echte zolder. De gehele buitenkant is klaar. Men is nu druk bezig met het isoleren van de binnenkant en het verder winterklaar maken.

Tot nu toe werd er door mensen van buiten het kamp gekookt, maar sinds een dag of 2 wordt er in het kamp zelf gekookt. De keuken zelf is nog druk in aanbouw, maar er kan dus al wel gekookt worden. Veel van het eten komt uit de skip.


Bezetting
De gehele tijd zijn er minimaal 20 mensen in het kamp, met uitschieters naar rond de 50 bezetters. Er zijn echter nog steeds nieuwe mensen nodig! Dan is het voor mensen van de huidige bezettingsploeg ook mogelijk om er even enkele dagen er tussenuit te gaan. Ook al kom je in het weekend om 1 of 2 dagen te helpen, dan zou dat ook zeer welkom zijn!
[Kijk hier voor routebeschrijving en paklijst]


Materiaal
Er is nog wel volop behoefte aan verschillende spullen. Het betreft zowel bouwmaterialen als andere spullen om het kamp draaiende te houden. Voor een actueel overzicht van de geupdate (!) wensenlijst kun je hier kijken. Alvast enorm bedankt!

Hopelijk tot snel!
Groeten vanuit een koud, nat, maar erg gezellig actiekamp,

GroenFront! Lappersfort


Views: 969

Commentaar | Comments

No comments yet

Commentaar Toevoegen | Add Comments

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it

Anti-jacht campagne

Laatste nieuws
Waarom is GroenFront! tegen jacht?
Bekijk de Jachtkaart

Audio & Video

Actie tegen ALCOA in Switserland tbv wildernis in IJsland
Coal mine shut down in Wales
NIEUW: GroenFront!-TV
Leukste GroenFront!-video's
IJsland Multimedia


Actiehandleidingen

Onderzoek doen voor acties
EHBA / Streetmedics gids
Disco Daves' Tunnel Guide
Ozymandias Sabotage Handbook
Klimhandleidingen
Tuiniergids voor het overleven van de moderne tijd


Analyse & Discussie

Environmentalism: The Case for Radicalism
Nieuws uit het Lappersfort (eerste artikel)
GroenFront! plaatst Lappersfortdossier in globale economische en ecologische crisis
Dystopia V - De zware jongens club
Dystopia IV - Het regent op de noordpool
De noodzaak van een stap terug
Duurzame technologie – een contradictie?
Speel Wild! Onze levens staan op het spel!


Sitemap