fotobeelden groenfront akties
Vrienden van GroenFront! - EarthFirst! Netherlands & Belgium

Sluit je aan bij de bosbezetting - Red het Lappersfort!


rsz_lappersfort3.jpg
Je wilt komen helpen het Lappersfort te beschermen? Dat is geweldig! Want alle hulp is welkom! Er is in een actiekamp altijd genoeg te doen! En er zijn bij GroenFront! geen beroepsactivisten, ook jij kan mee doen!

En ook als je geen ervaring hebt, kun je toch makkelijk je steentje bijdrage en ben je zeer welkom. Vele handen maken tenslotte licht werk en alleen aldoende leert men. Daarnaast is het leven in een bos en in een actiekamp een unieke ervaring. Hopelijk tot snel dus en veel plezier!

Hieronder de wegbeschrijving, enkele tips en opmerkingen en een lijstje van spullen (de zogenaamde "paklijst") die handig zijn om mee te nemen.


Rubrieken: Thema's; Regio (West-Vlaanderen)
Gepost: Tue 23-09-08 02:05:43 - Auteur: redax

Tips en opmerkingen
Een aktiekamp is geen vakantiebestemming. Niet dat we geen plezier hebben, maar er wordt van je verwacht dat je mee helpt, en onthoud dat er elk moment politie kan binnen vallen en je midden in een ontruiming zit. Ook wordt er van je verwacht dat je je kan vinden in de uitgangspunten van het GroenFront!-netwerk en het doel van de actie.


Wat kun je in het kamp doen?
Er is van alles te doen; van mee helpen in het kamphuishouden, gasten te woord staan tot spullen aangeven en versjouwen, en opruimen. Daarnaast kan je leren klimmen en mee helpen met het bouwen van boomhutten en touwbruggen. Het is niet zo moeilijk als het lijkt hoor... Uiteraard is je fysieke aanwezigheid onderdeel van de bezetting en een extra hindernis voor het kappen van de bomen.


Paklijst
Ik ga naar het Lappersfort en neem mee:

* Slaapzak en matje
* Klimspullen (indien je die hebt uiteraard)
* Zakmes
* Extra paar schoenen
* Meerdere paar droge sokken
* Regenkleding

Kijk ook nog even bij de wensenlijst van het kamp, misschien heb je iets er van thuis liggen en wil je het doneren. Alvast bedankt!


Wegbeschrijving:


Station Brugge - Actiekamp Lappersfort
Het Lappersfort Bos ligt tussen de Spoorwegstraat, Ten Briele en de Vaartdijkstraat. Het bezette gedeelte ligt in het Noorden, met name de strook aan Ten Briele. Het is minder dan een kwartiertje wandelen vanaf het station. Als je aan de hoofdingang van het station van Brugge staat, ga je naar rechts (op de Buiten Begijnenvest). Vervolgens neem je de eerste straat rechts: de Vaartdijkstraat. Je blijft het water volgen. Ook als je aan Ten Briele komt, blijf je de Vaartdijkstraat volgen, langs het inmiddels gekapte gedeelte. We vragen bezoekers immers om het actiekamp langs het parkbos te bezoeken en niet langs Ten Briele. Op een gegeven moment vind je een breed bospad op je rechterkant. Vanaf daar staan er bordjes en pijltjes aangegeven die je weg naar ons tonen. Bekijk ook het kaartje. Tot gauw!


Trein: Belgie - Brugge
Dit kun je het beste zelf opzoeken al naar gelang waar je vandaan komt in Belgie. De NMBS heeft een goede treinplanner op haar site.


Trein: Nederland (muv Limburg) - station Brugge
Voor geheel Nederland, met uitzondering van Nederlands Limburg, moet je via Roosendaal reizen. Dit is de internationale trein vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar Antwerpen. In Antwerpen moet je overstappen richting Gent St. Pieters. Afhankelijk van welke trein je hebt, moet je in Gent St. Pieters mogelijk overstappen. De volgende intercity halte na Gent is Brugge.


Trein: Nederlands Limburg - station Brugge
Vanuit Roermond en alles wat zuidelijker in (Nederlands) Limburg ligt, kun je per trein het beste via Maastricht reizen. Vanuit Maastricht ga je naar Brussel Zuid (=Bruxelles Midi), hier stap je over richting Gent St. Pieters. Afhankelijk van welke trein je hebt, moet je in Gent St. Pieters mogelijk overstappen. De volgende intercity halte na Gent is Brugge.

Kijk voor exacte tijden en meer informatie op de internationale treinplanner. Internationale retourtjes zijn (vaak) 2 maanden geldig. Ook als je dus enkele dagen of weken wilt blijven, kan het voordelig zijn om een retourtje te nemen!

Views: 2139

Commentaar | Comments

No comments yet

Commentaar Toevoegen | Add Comments

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it

Anti-jacht campagne

Laatste nieuws
Waarom is GroenFront! tegen jacht?
Bekijk de Jachtkaart

Audio & Video

Actie tegen ALCOA in Switserland tbv wildernis in IJsland
Coal mine shut down in Wales
NIEUW: GroenFront!-TV
Leukste GroenFront!-video's
IJsland Multimedia


Actiehandleidingen

Onderzoek doen voor acties
EHBA / Streetmedics gids
Disco Daves' Tunnel Guide
Ozymandias Sabotage Handbook
Klimhandleidingen
Tuiniergids voor het overleven van de moderne tijd


Analyse & Discussie

Environmentalism: The Case for Radicalism
Nieuws uit het Lappersfort (eerste artikel)
GroenFront! plaatst Lappersfortdossier in globale economische en ecologische crisis
Dystopia V - De zware jongens club
Dystopia IV - Het regent op de noordpool
De noodzaak van een stap terug
Duurzame technologie – een contradictie?
Speel Wild! Onze levens staan op het spel!


Sitemap