fotobeelden groenfront akties
Vrienden van GroenFront! - EarthFirst! Netherlands & Belgium

Bos Schinveld is nog steeds bedreigt


rsz_boomhut.jpg
"NIMBY-besluit Cramer een aanfluiting"


Vandaag moest minister Cramer van de Raad van State een nieuw NIMBY-besluit nemen over Schinveld. "Dit besluit van Cramer is een regelrechte aanfluiting", oordeelt GroenFront-activist Rutger van den Dool. "De bureaustudies die ze snel heeft laten doen, zijn absoluut broddelwerk." Dit weekend is er een massale oefening in het bezetten van het bos. De gemeente Onderbanken legt GroenFront! hierbij geen strobreed in de weg en geeft ze de vrije hand. Ondertussen is het bos nog steeds bedreigt. Defensie eist een aanpassing van het bestemmingsplan.

Rubrieken: Thema's (Schinveld); Regio (Limburg)
Gepost: Fri 29-08-08 18:54:40 - Auteur: redax

Volgens minister Cramer is de geluidsoverlast niet erger geworden als gevolg van de boskap in 2006. Ook heeft de flora en fauna, volgens Cramer, geen enkele schade opgelopen. Cramer moest van de Raad van State binnen 4 weken een besluit nemen, op straffe van een dwangsom. Binnen de vier weken zijn snel een hoorzitting georganiseerd en is opdracht gegeven voor 3 simpele bureaustudies. "De bureaustudies zijn absoluut broddelwerk. Er is geen onderzoeker in het bos zelf geweest. Zo kun je geen goed onderzoek doen" legt Rutger van den Dool uit. "Dit werd beaamt door 2 van de 3 onderzoekers tijdens de hoorzitting", vervolgt hij. Wel zei de minister dat ze nu echt de NIMBY-maatregel van tafel heeft gehaald.

Dit weekend houden GroenFront! en de Vereniging Stop Awacs een oefening voor een nieuwe bosbezetting. De gemeente Onderbanken legt GroenFront! geen strobreed in de weg. "We hebben dit keer alles netjes aangemeld en de gemeente heeft enkel bezwaar tegen onze actie," vertelt Rutger van den Dool. "Zodra Defensie gaat kappen, bezetten wij het bos. Dit weekend bereiden wij en de bevolking ons daarop voor" vervolgt hij. "Als we dan de wet moeten overtreden om ondemocratische overheidsbesluiten tegen te gaan, doen we dat graag. De wet is voor ons niet heilig" besluit hij.

De NIMBY-maatregel is volgens de minister van tafel. Defensie probeert nog steeds het bos te kappen. Momenteel loopt er nog een zaak bij de Raad van State waarin Defensie aanpassing van het bestemmingsplan eist . Om die manier zouden ze de vrije hand hebben om te kappen wanneer ze willen. "We winnen verschillende slagen in deze strijd, maar de dreiging vanuit Defensie is nog steeds aanwezig" vertelt Rutger van den Dool.

Views: 1247

Commentaar | Comments

No comments yet

Commentaar Toevoegen | Add Comments

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it

Anti-jacht campagne

Laatste nieuws
Waarom is GroenFront! tegen jacht?
Bekijk de Jachtkaart

Audio & Video

Actie tegen ALCOA in Switserland tbv wildernis in IJsland
Coal mine shut down in Wales
NIEUW: GroenFront!-TV
Leukste GroenFront!-video's
IJsland Multimedia


Actiehandleidingen

Onderzoek doen voor acties
EHBA / Streetmedics gids
Disco Daves' Tunnel Guide
Ozymandias Sabotage Handbook
Klimhandleidingen
Tuiniergids voor het overleven van de moderne tijd


Analyse & Discussie

Environmentalism: The Case for Radicalism
Nieuws uit het Lappersfort (eerste artikel)
GroenFront! plaatst Lappersfortdossier in globale economische en ecologische crisis
Dystopia V - De zware jongens club
Dystopia IV - Het regent op de noordpool
De noodzaak van een stap terug
Duurzame technologie – een contradictie?
Speel Wild! Onze levens staan op het spel!


Sitemap