fotobeelden groenfront akties
Vrienden van GroenFront! - EarthFirst! Netherlands & Belgium

GroenFront! Gathering 2007 - Culemborg


Kom ook op 24, 25 en 26 augustus!

Werk aan het spoel, Culemborg
[Programma Update]Ook dit jaar zal er weer een grote GroenFront! gathering zijn. De gathering is het jaarlijks trefpunt van radicale eco-activisten uit Nederland en Belgie. Dit jaar zal het circus neerstrijken in het mooie buitengebied van Culemborg. De nieuwe Krimp-campagne van GroenFront! zal deze gathering centraal staan, maar ook de andere campagnes zullen uiteraard ruimschoots aan bod komen.

De Gathering is interessant voor zowel ervaren eco-activisten, nieuwe activisten, mensen die met alternatieven bezig zijn en eigenlijk voor iedereen die graag zijn of haar steentje wil bijdragen aan het behoud van natuur en eco-systemen.


Rubrieken: Agenda; Regio (Utrecht)
Gepost: Sun 05-08-07 17:41:36 - Auteur: blondie

De gehele gathering zal klimaatneutraal zijn. We willen uiteraard zelf het goed voorbeeld geven en laten zien dat het allemaal best mogelijk is. Dit betekent wel dat je geen volledig verzorgd pension moet verwachtten, maar een leuke en gezellige bijeenkomst waar iedereen af en toe de handen uit de mouwen moet steken. Vele handen maken licht werk....

Programma
Het programma is onderverdeeld in een 3-tal thema's: "Actievaardigheden en GroenFront!", "Krimp-campagne" en "DIY-mogelijkheden"

De linkjes achter de programma-onderdelen verwijzen naar meer inhoudelijk informatie over dat specifieke onderwerp, maar dus niet naar concrete uitleg over die workshop. Toch geeft het hopelijk alvast een beeld over de inhoud van die workshop.

Sommige workshops zijn nog onder voorbehoud. Zodra er meer duidelijkheid over is, zal dat uiteraard z.s.m. gepubliceerd worden.Actievaardigheden en GroenFront!
* IJsland-campagne [Meer]
* Schinveld-campage [Meer]
* Entenwoud-campagne [Meer]

* Ambachtelijk lock-ons maken
* Lock-ons en beton [Meer]
* Opzetten van een campagne
* Onderzoek doen voor campagnes en acties [Meer]
* Media-interview
* Media-strategie
* Actievoeren voor beginners
* EarthFirst! en GroenFront! voor beginners [Meer]
* Computerveiligheid [Meer]
* Clowns [Meer]
* Klimmen en boomhutten bouwen [Meer]
* Traumaverwerking voor activisten
* Prisonersupport [Meer]

Krimp-campagne
* Waarom biofuels niet duurzaam zijn [Meer]
* De nut en noodzaak van economische krimp (ovb) [Meer]
* 5 Steenkolencentrales in Nederland ? [Meer]
* Krimpen of verzuipen (campagne introductie) [Meer]
* De effecten van klimaatverandering (ovb)[Meer]
* De aanstaande energiecrisis, peak fossil fuels [Meer]
* Duurzame energie nader bekeken

* Campagnes ondersteunen in het zuiden/ hot spots
* Uraniummijnen in Australie(ovb)
* Forest-campagne in Australie(ovb)

DIY-mogelijkheden
* Klimaatneutraal kraken in de praktijk
* DIY zonnecellen aanleggen
* Fietsgenerator
* Fietswasmachine
* DIY biodiesel maken
* Permacultuur

Bij programma-onderdelen van "DIY-mogelijkheden" betreft het soms geen workshop, maar een presentatie en/of tentoonstelling.


Kinderprogramma
De GroenFront-activisten van de toekomst zijn ook dit jaar weer welkom, maar we gaan er vanuit dat ouders zelf meehelpen. Meer informatie over het kinderprogramma volgt z.s.m. Geef het alsjeblieft wel van te voren aan als je kinderen mee neemt, zodat er met de planning rekening mee gehouden. Alvast bedankt daarvoor!

Green Anarchy Bibliotheek
Dit jaar zal er weer een flinke collectie boeken over (groen) anarchisme en eco-activisme zijn. Ter lering en inspiratie. Naast deze bibliotheek is er ook een uitgebreide boeken en merchandise-stand

Filmprogramma
Ook al zal er uiteraard een filmprogramma zijn. Laat je verrassen door Hollywood blockbusters en Underground actiefilms. Alles uiteraard samenhangend met de onderwerpen op deze gathering. Op het programma onder meer Energy at the Cross Roads, Our Daily Bread, en een videocompilatie van 10 jaar GroenFront!
Kom ook!
De Gathering begint op vrijdag 24 augustus, vanaf 18:00. Het programma loopt door tot zondagavond. Uiteraard kun je tot maandag blijven, zodat je rustig de tijd heb om je spullen weer in te pakken.

Er zijn in Culemborg geen grote slaapruimtes aanwezig. Wel is er alle ruimte voor veel tentjes. Dus vergeet niet om je tent (en slaapzak e.d.) mee te nemen! Vergeet je dit wel, dan kun je hopelijk onder een droge sterrenhemel slapen.

Eten en dergelijk zal verzorgd worden (6,50 per dag, bio en vegan). Voor enkele andere overige kosten zal een kleine donatie gevraagd worden aan alle deelnemers.

Locatie en adres
De GroenFront! Gathering is te gast bij de krakers van een fort op de Nieuwe Hollandse Waterlinie: "Het Werk aan het Spoel". Dit fort ligt ten westen van Culemborg aan de Lek. Het werk (naam voor een klein fort) wordt doorsneden door de Goilberdingerdijk tussen Culemborg en Everdingen. Werk aan het Spoel maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende ter beveiliging van de waaiersluis die de watertoevoer voor de inundatie ten oosten van de Diefdijk regelde. De oudste delen van het werk dateren van 1794. De waaiersluis is in 1978 gesloopt.

Het fort is uniek vanwege zijn ligging. Met aan de ene kant uitzicht op de Lek, omzoomd door de Goilberdingerwaard en aan de andere kant de grote nieuwbouwwijk Parijsch. Werk aan het Spoel behoort tot het meest gave deel van de waterlinie dat, aan de overkant van de Lek, het linielandschap bij Tull en ’t Waal en voorts de forten Honswijk en Everdingen omvat.

[Lees meer over de geschiedenis van "Het Werk aan het Spoel"]

Het Werk aan het Spoel
Goilberdingendijk 40 (noordzijde)
Culemborg [Kaartje]


Opgeven
Graag willen we een beetje duidelijkheid hebben over hoeveel mensen we kunnen verwachten. Dit vanwege bijvoorbeeld het verzorgen van het eten en drinken. Hierom vragen we of je je van te voren even wilt aanmelden via 2007 (at) groenfront (punt) nl. Alvast bedankt!


No Dogs, No Masters, No Nazi's
Journalisten, aanhangers van extreem rechts en politie en inlichtingendiensten zijn niet welkom. Indien jullie toch komen, maak je kans op een volledig verzorgde plons in de Lek.

En helaas: honden zijn ook niet welkom. Ze kunnen niet worden toegelaten tot het terrein.

Views: 4149

Commentaar | Comments

Fred Flinstone schreef:

Energetica laat t/m 20 augustus huisje-boompje-beestje mensen zien wat je thuis kunt doen met alternatieve bronnen van energie zoals zon en wind.

http://www.energetica.nl
Mon 06-08-07 20:27:54

flow schreef:

Waarom zijn journalisten niet welkom??
IK dacht dat we in een vrij land leefden waarbij persvrijheid hoog in het vaandel staat. Niet alleen de politie heeft maling aan vrije nieuwsgaring volgens http://indymedia.nl/nl/2007... maar blijkbaar ook linkse activisten.
http://www.indymedia.nl/nl/...

Ik zal aanwezig zijn maar helaas undercover om een verslag te maken van dit event. Jammer dat het zo moet in onze land .

Met vriendelijke groet,

flow
Wed 08-08-07 17:11:43

sidh schreef:

journalisten vervormen het nieuws, alleen al door het op een bepaalde manier voor te stellen aan het publiek (zeker niet alle journalisten,hoewel volledige objectiviteit moielijk is)
trouwens wie geintereseert is moet maar afkomen, iedereen is toch welkom,
trouwens niet alle dingen moeten zo openbaar gegooid worden, de vijand leest mee
relativeer ook een beetje flow... en maak een mooie (objectief) verslag
Thu 09-08-07 09:28:12

krater schreef:

Het gaat er meer om, dat we gewoon rustig workshops willen doen zonder dat er camera's bovenop zitten. Mensen moeten in een vrije sfeer met elkaar kunnen discussieren en vaardigheden uitwisselen.
Stel we doen een rollenspel met een hypothetische discussie over geweld, en om een discussie aan te wakkeren beschrijft iemand een of andere situatie waarin geweld wordt gebruikt. Sommige journalisten zouden dat makkelijk uit de context kunnen halen en een heel ander beeld neerzetten. Daarom zou je continu op je woorden moeten letten.

Bovendien hebben de meeste mensen mensen werk (in tegenstelling tot wat er soms beweerd wordt... dit soort gatherings vindt ook normaliter in het weekend plaats), en niet iedereen wil dat hun werkgever meteen hun kop op tv ziet bij iets wat spektakelzoekende media ongetwijfeld voorschotelen als een trainingskamp voor extremisten...

Omdat we daar niet zo'n zin in hebben, is de gathering besloten voor journalisten.
Dit is een vrij land, maar dat betekent ook niet dat journalisten bij jouw onder de douche mogen komen staan...
Thu 09-08-07 10:51:27

Pieter schreef:

Heeft Geert Wilders al kamervragen gesteld? Ennudan? Ennudan? Waar is die gratis publiciteit als je hem nodig hebt?
Thu 09-08-07 13:36:28

Fred Flinstone schreef:

Als, als ik uit mijn bed kan komen om mij naar Culemborg te begeven, doe mij dan maar geen undercover. Maar jij probeert de boel op te naaien, hè flow.
Fri 10-08-07 20:22:35

sidh schreef:

flow mag toch best undercover gaan als hij dat verkiest, denk dat ik dat ook deed moest ik iets te 'coveren' hebben.best spannend toch.
bij mij mogen (vrouwelijke) journalisten best mee onder de douche ;)
Fri 10-08-07 21:56:51

krater schreef:

eh, ja
we zien de fotos wel op je myspace zeker
Sun 12-08-07 20:05:54

Fred Flinstone schreef:

Ik heb er geen behoefte aan dat iemand een paar dagen toneelspeelt, ik wil alleen gelijkgestemden om mij heen, niet één of andere halve gare stukjesschrijver.
Maar of flow wel of geen okselhaar heeft daar komen we snel genoeg achter. Uit wat hij zegt blijkt duidelijk dat hij totaal geen benul heeft van hoe het er bij deze bijeenkomsten aan toe gaat. En een verslaggeefster van Indymedia mag best onder mijn douche, wordt die tenminste eens gebruikt.
Mon 13-08-07 18:42:29

@ flow schreef:

jij beroept je op persvrijheid,

ga je dan ook zomaar een trouwpartij, begrafenis, verjaardagsfeest binnenstappen omdat je vind dat je dat kan/mag omdat je journalist bent?

Indien je iets over mij schrijft of foto neemt waar ik op sta heb je proces aan je been wegens inbreuk op privacy...
Tue 14-08-07 01:25:26

Fred Flinstone schreef:

Ik heb stellig de indruk dat het vooral kerels zijn die altijd op deze site willen klieren dus zeg ik vanzelf "hij" maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, neem mij niet kwalijk.
Tue 14-08-07 18:23:31

servais schreef:

Nu ja ik ging men camera thuis laten...maar door al die douche uitnodigingen zou k toch nog gaan twijfelen ;) bende piemelzwaaiers
tot strax
Wed 22-08-07 12:27:28

Fred Flinstone schreef:

Als ik ga piemelzwaaien heb ik geen puf meer om te kauwen. Er kan dus zeker geen sprake zijn van "zwaaiers".
Wed 22-08-07 19:19:55

wie schreef:

op de gemiddelde raadsvergaderingen mag de pers ook niet zomaar binnen bij de G8 of op de eurotop wordt ook geen pers toegelaten, moet groenfront! dit dan ineens wel doen.
duidelijk is wel dat flow geen serieuze journalist is, anders had ie zich niet op persvrijheid of nederland is een vrij land beroept. persvrijheid houdt in dat een ieder mag publiceren wat hij/zij wil (achteraf kunnen beledigende/discriminerende uitlatingen bestraft worden, maar alleen achteraf) het feit dat het iedereen vrij staat te schrijven wat ie wil wil niet zeggen dat iedereen daarvoor ook overal naar binnen mag lopen. de stelling dat wij in een vrij land wonen (o ja?) wil niet zeggen dat iedereen dus maar vrij is om te pas en te onpas zomaar overal naar binnen te lopen.
Thu 23-08-07 01:02:06

redax schreef:

het terrein op kan niet, maar dat wil niet zeggen dat we de pers niet te woord staan

Zie bijvoorbeeld:

http://www.vk.tv/video/1288...

(en sorry voor de commercials)
Fri 24-08-07 16:32:06

Alto Cumulus schreef:

Ik begrijp niet waarom Wilders hier weer bij gehaald wordt. Voor hetzelfde geld kun je wijzen op de gigantische rijkdom in (moslim)olielanden waar de bevolking zelf straatarm is.
Ik vind dat dit politiekneutraal gespeeld moet worden. Je staat ergens voor, en welke politieke stroming daar achter staat, is totaal onbelangrijk. Want ook zogenaamde linkse partijen hebben behoorlijk veel boter op hun hoofd: wel symathiseren, totdat het om de centen gaat, dan wordt er ineens heel anders geredeneerd.
Hou de politiek er buiten, en ook de pers. Laat die laatste alleen toe als je wat te vertellen hebt, maar neem dan ook de tijd om je standpunt goed duidelijk te maken. Verder niks.
Sat 25-08-07 19:17:08

Fred Flinstone schreef:

Zo, dat was een weekeindje okselhaar, wildkakken en katoenen luiers. Geen moment heb ik iemand iets zien wassen, behalve de vaat dan, dit is een GroenFront! zoals ik het graag zie.
Als je weet dat er alleen al in Indonesië elke dag meer dan 7000 voetbalvelden aan regenwoud verdwijnen
voor o.a. de palmolie dan is zo'n Schinveld victorie-shirtje masturbatie in besloten kring.
Mon 27-08-07 18:19:03

NN schreef:

Ook de gelderlander heeft een stuk geschreven, maar dit is niet te vinden op internet. Wel een stuklje van het Brabants Dagblad: http://www.brabantsdagblad....
Tue 28-08-07 01:45:11

Fred Flinstone schreef:

Stel, je ziet in je land al dat regenwoud verdwijnen, die zullen de poeha over een armetierig stukkie bos hier niet begrijpen. GroenFront heeft zich met Schinveld weer eens aardig kunnen profileren en da's alles, het paste handig in de agenda, ook dat is bomenmisbruik. Schinveld was een misser.
Iemand zou een praatje doen maar ze zat in Spanje. Ik geloof dat ik wel weet om welk persoon het gaat. Ze wist al hééél veel van genetisch gemanipuleerde organismen en nu weet ze dus hééél veel van palmolie. Ik ben benieuwd waar ze binnenkort ook weer hééél veel van weet. GF kan zich beter niet verbinden met zulk een persoon want uiteindelijk volgt ze alleen maar haar egoïstische zelf.
Dat sommigen buiten het hek moesten kamperen was wel wat merkwaardig.
Tue 28-08-07 15:59:07

@ Fred Flinstone schreef:

ben u een reporter vd Telegraaf dan?
Wed 29-08-07 01:06:19

Fred Flinstone schreef:

Schinveld was veel meeloperij. Ik hol niet ineens ergens heen omdat Peter Polder daar in een boom zit.
Het had beter geweest als er buiten het hek veel meer tentjes hadden gestaan i.p.v. de apartheid die er nu was.
Ik heb geen problemen gehad, blijkbaar heeft toch iemand iets gewassen. Dat was een weekeindje goed kanen. Rampenplan die kan er wat van. Ik zou in Appelscha best elk jaar ballen met saus willen. Hééééééél lekker.
Of ik een reporter van de Telegraaf ben? Waarom vraag je niet of ik lid ben van Blood and Honour?

Shirtje gekocht?
Thu 30-08-07 16:36:27

pipo schreef:

neeeeeeee vond dit shirt toch wel belachelijk!!!!schinveld was helemaal geen victory.....t is wel mooi te geloven dat je zo een zo veel hectare bos hebt gered terwijl er toch wel een flink stuk is gekapt.en trouwens de vliegers vliegen nog altijd!!!
Fri 31-08-07 19:54:59

krater schreef:

Fred > even relaxen he (op je klapstoeltje ? ;-). je eigen frust op aktiekampen hoef je niet af te reageren op anderen.
Je weet best dat we naast de paar keer tien hectare in NL met genoeg wereldproblematiek bezig zijn.

Enne... met wassen - tja, iedereen heeft lekker gezwommen in de lek, maar jij bent wat preuts of niet... wildkakken? bang voor de compost wc?
Fri 31-08-07 21:01:48

Ilja schreef:

Hee Fredje, als je problemen hebt met iets waar je vrijwillig aan deelneemt dan heb je vooral zelf een probleem. Vind je het irritant dat mensen achter Peter aan rennen omdat je liever had dat ze achter jou aan renden? Naar Borneo wellicht? En ga jij onze sportschoenen dan betalen want het is wel en eindje rennen geef ik toe.
Als GF je niet kan bekoren richt zelf wat op, doe iets nuttigs, maar ga niet zitten trollen, (ofwel en dan trollen we lekker terug, fijn he, al die aandacht, mmmmmmmm)
Vooral ego's hebben problemen met ego's, weet ik uit eigen ervaring:) Dus misschien een beetje meer Zen worden.
Bovendien aperte onzin over de zgn apartheid. Larie.

welterusten
Sat 01-09-07 00:46:59

2 Fred Flinstone schreef:

Waarom je mond niet open gedaan en samen met anderen nr een oplossing gezocht ivm kamppeerplaatsprobleem op het domein?

En iedereen die aan het water kampeerde was er héél blij mee,

waarschijnlijk ben jij pas blij als je slaapt en je geen nare dromen hebt...
Sat 01-09-07 10:02:12

Fred Flinstone schreef:

Gut, jullie laten je wel kennen zeg. Viel er niet nog onlangs ergens bij een kampgebeuren een dooie?
Als iemand heeft zitten koukleumen in een boom dan is het zijn/haar goed recht om een shirtje te dragen maar een "GroenFront komt naar je toe deze winter", daar zit ik niet op te wachten. Bij Schinveld reageerde mijn bullshitdetector, helaas. Reklameburo's en promotieteams zijn tussen de bladeren....takken voor zover ik weet niet toegestaan. Mijns inziens ging GF op een wat geforceerde wijze op zoek naar een nieuw hoofdstuk. Als je de bomen en beestjes gaat gebruiken voor je eigen reklamefilm dan ben je zowieso altijd een verliezer, ongeacht de uitkomst van je acties. Dat is wat de Telegraaf-reporter vindt. Je kunt niet voor 96% integer zijn, je bent integer of je bent het niet. Schinveld is een minder moment in een verder puike staat van dienst.
Neemt niet weg dat ik nu toch wat bedenkelijke zaken tegenkom. Waar ik heel zorgvuldig op deze site ieders privacy respecteer doet Japie Krater dat nu niet. Dat maakt jou een onbetrouwbaar tiep. Blijf fijn achter Polder aanrennen. Ik heb liever geen volgelingen want ik vind dat niet erg anarchistisch.
Sat 01-09-07 11:58:51

Ila schreef:

@Fred, een dooie bij een kamp gebeuren? In Rusland ja, en dat kwam niet door vallende takken maar door nazi's.

Wie verplicht jou een t-shirt te kopen? Niemand toch?

Het Red-bull promotie-team (als je dat bedoelt) was nu niet bepaalt uitgenodigd door GF! als je dat soms dacht. Ik geef toe, surrealistisch was het wel, en ook ironisch als je bedenkt dat Red Bull vliegtuigraces organiseert.

Je stelling over integerheid is ook nogal dubieus. Volgens mij verwar je integerheid met rechtlijnigheid. Iedereen is hypocriet, of wilde je at soms ontkennen? En de televaag reporter, ach, wat kan het jou schelen wat ie vindt, mij niets iig.

En ik vind niet dat je privacy respecteert aangezien je zo mogelijk nog minder cryptisch als Jaap Krater mensen zwart maakt.

En als jij denkt dat er mensen achter PP aanrennen dan is dat jou eigen interpretatie, 'nuff said.

En misschien moet je maar eens wat Crimethink gaan lezen, als je kennelijk van mening bent dat dit soort gezever wél anarchistisch is.

Koelawoepi
Sat 01-09-07 13:53:24

Ilja schreef:

@Fred

Velen hebben mond genoeg om andermans werk te kraken, maar zelden hand genoeg om het zelf te maken.

En zo is het maar net.
Sat 01-09-07 14:00:21

@ zijne Flinstone schreef:

ga eens kijken nr uw rekening nu,

de AIVD heeft weer uw maandloon gestort***
Sun 02-09-07 13:51:35

zijne Fred Flinstone schreef:

Wie niet stemt heeft geen recht van spreken?
Ik heb het niet over Red Bull, ik heb het over dat reklameneon in de bomen dat zich toen presenteerde als GroenFront.
Het is blijkbaar zo dat de één de ander volgt, je zegt het zelf Ilja. Als dat maar geen gewoonte wordt. En mocht dat toch zo zijn is dat nog steeds geen ramp, zolang je je maar realiseert dat het op zich niet oké is. Zolang ik mij maar realiseer dat in bed slapen met mijn schoenen aan niet oké is.
Krater, geef nou maar toe dat je jaloers bent op mijn okselhaar. Leg mij uit welk een luchtig netiquette jij voorstaat. Ik mag toch hopen dat jij je op het politieburo niet ook zo gedraagt. Koop of jat zo'n stoel.
Mon 03-09-07 14:22:22

jouw Fredje Flinstone schreef:

Toen jullie gingen zwemmen in de Lek, kwam er toen iets bruins langsdrijven?
Mon 03-09-07 16:33:07

Ilja schreef:

Whahaha, aangezien ik oa wel crimethink (nl vertaling in de bdo, jaap krater weet wel welke)heb gelezen en er ook zo over denk wens ik je succes met de rest van je bestaan en adios.

Trol ze nog!
Mon 03-09-07 20:03:33

het was bruin schreef:

en het noemde fred flinstone
Tue 04-09-07 15:56:30

Fred Flinstone schreef:

Hoezo adios, ga je weg dan? Jammer. Ik vind jou wel symphatiek. Wie wil er nou succes? Alsjeblieft niet zeg.
Het is duidelijk dat zijne eminentie Krater hier nogal mee in de maag zit. Ik zal zeker niet extra op hem gaan letten. Ik heb liever te maken met een minder pienter iemand met het hart op de goede plek dan een professor die opzettelijk bloopert.
De mensen willen in de toekomst vaker leuke uitjes in vakantietijd, zij rekenen op het staatsgevaarlijke OudeWijvenFront.
Tue 04-09-07 18:27:55

krater-away schreef:

Dag Fred. Ik zal je nooit meer pesten. Ik beloof het. Erewoord. Ik zal je ook nooit meer spuit 11 noemen.
Tue 04-09-07 21:02:54

pff fed schreef:

"
Het is duidelijk dat zijne eminentie Krater hier nogal mee in de maag zit. Ik zal zeker niet extra op hem gaan letten. Ik heb liever te maken met een minder pienter iemand met het hart op de goede"

uw laatste comments gaan enkel over jaap
Wed 05-09-07 03:08:02

Yuppa schreef:

@Fred Flinstone

Een aantal punten in je beredeneringen bevallen me niet en/of kloppen m.i. niet, nl:

1) De media zet vaak een beeld neer dat niet strookt met de werkelijkheid, zo doen ze dat bijv. ook met Peter Polder. De media willen graag een "hoofd" op een groep plakken. Is makkelijker voor ze dan uitleggen dat er binnen anarchisme geen secr.generaal, voorzitter of goeroe is. Vandaar.

Peter is gelukkig bereid deze rol soms op zich te nemen -inclusief alle evt. vervelende persoonlijke consequenties van dien! Hierdoor hoeven andere activisten dat niet te doen. Media-werk is niet zelden een ondankbare taak. Zie ook weer deze discussie rond zijn persoon....

Dat de media -en in haar kielzog de Telegraaf-lezer- Peter op een bepaalde manier zien, soit. De meeste activisten weten wel beter. Daarom is het zo jammer als activisten het beeld gaan geloven dat de media creëert en ook daarom hoop ik dat je je beeld wil bijstellen.

En niemand is naar Schinveld afgereisd omdat Peter Polder -of wie dan ook- daar zat. Iedereen deed dat omdat hij/zij de campagne an sich de moeite waard vond. Met zulke opmerkingen beledig je iedere activist die daar zat als zijnde niet-wilsbekwaam. En vat ik het derhalve op als een persoonlijke belediging. En voor de feitelijkheid: Peter wil je liever niet in een boom(hut) hebben, daarom zat hij ook in de tunnel... ;-)

2) De kritiek op Schinveld is gedeeltelijk billijk. Er zijn nl. grotere milieuproblemen dan een stukkie bos in zuid-Limburg. Maar ondanks dat is het nog steeds wel de moeite waard om voor te strijden, iedere boom is er een.

Maar je kan niet de verantwoordelijkheid voor het oplossen van DE milieuproblemen bij GF! neerleggen. Op verschillende webfora zie je vaker kritiek op GroenFront! in de trant van: "....vorige week hebben ze bij mij in de gemeente 8 bomen gekapt, waar was GF! toen...?" Hiermee wordt eigenlijk gezegd dat als je niet alle problemen aanpakt, je gelijk geen recht van spreken meer hebt. Waarom wachten tot "GroenFront!" opduikt? Klim zelf in die boom en noem je GF! Niets staat je in de weg.... (behalve soms de politie)

En met die lijn van beredeneren kun je ook wel Nelson Mandela en Martin Luther King kwalijk nemen dat er nog steeds verschillen tussen blank en zwart bestaan in de wereld of Aletta Jacobs verwijten dat er nog steeds meer mannen dan vrouwen politiek actief zijn. Het is zeer makkelijk op kritiek te hebben op van-alles-en-nog-wat en niets is inderdaad perfect, maar het is enorm moeilijk om het vervolgens (zelf) beter te doen.

3) Je beroept je geregeld op anarchisme en zegt tegelijkertijd dat Schinveld meeloperij was. Als er bij 1 campagne sprake was van het opleggen van dictatoriale besluiten en maatregelen, dan was het wel in Schinveld. En volgens mij -ik ben niet zo'n sterke ideoloog- is het zelfbeslissingsrecht van mensen toch wel een v/d belangrijkste peilers onder anarchisme. Dat mensen mogen beslissen over hun eigen leefomgeving is wel zo essentieel, dat de Schinveld-campagne -nog even los van het milieu- en militaire-aspect- daarom alleen al meer dan de moeite waard was. En 2000 buurtbewoners die oprecht boos zijn en een noodverordening negeren en 2 politie-blokkades omzeilen, kun je m.i. moeilijk betichten van "meeloperij". Die mensen kwamen/komen op voor hun rechten!

Ik hoop dat je voortaan een constructievere toon wil bezigen en niet zo persoonlijk en bot op mensen inhakt, want zo wil ik niet graag met andere activisten omgaan. Daarnaast had ik het idee dat je het je het naar je zin gehad had op de gathering, of zit ik hier nu abuis? Ook wil ik je graag vragen waarom je deze kritiek niet op de gathering heb geuit? Dat was de aangewezen plaats daarvoor. Gemist kans of had je daar redenen voor? Hopelijk wil je constructief op deze vragen en punten ingaan.

Met vriendelijke groet,

Yuppa
Wed 05-09-07 17:16:44

Fred Flinstone schreef:

Natuurlijk wil ik daar best op ingaan, ik ben dit toch begonnen?
Weet je, met dit soort bijeenkomsten ga ik altijd wat disfunctioneren vanwege geen slaap, daar is geen koffiemolen in de lucht voor nodig. Er gaat niets boven je eigen bedje. Misschien moet ik ook in mijn slaapzak mijn schoenen aanhouden, misschien helpt dat. Als ik weer thuis ben realiseer ik me dingen.
Als iemand de indruk heeft dat ik iets tegen Peter Polder heb, ik geloof niet dat dat zo is. Het oude wijf laat nu geloof ik iets van zich horen. Tsja, ik heb mooi okselhaar, het is nou eenmaal zo. Als iemand met overtuiging afreisde naar Schinveld respecteer ik dat, ik lag zelf als de inactivist die ik ben op de bank naar het journaal te kijken.
Door te overdrijven benader je de werkelijkheid, da's een stijlmiddel van me, zo heet dat geloof ik. Ik ben niet zo negatief of ongenuanceerd als jij wellicht denkt. Als ik vind dat iemand een kompliment verdient kan die dat van mij krijgen.
Waarom al die mensen nou opeens ZO geinteresseerd waren in DIE paar hectare bos daar, dat vind ik iets bedenkelijks. Waar haal jij zo stellig vandaan dat "niemand" naar Schinveld afreisde voor de hype? Doe mij niet meer van die popsterbeelden, van mensen die achter een auto aanhollen en even op de ramen en het dak kloppen omdat een Polder of een oud wijf of wie er in die auto zat er vandoor gaat, dat beeld kwam namelijk de huiskamer binnen. Maar voel je vooral niet meteen zelf beledigd oké? Ik weet dat sommigen zich ontzettend kunnen storen aan mijn toon maar tjeempie, iemand moet toch wel ergens tegen kunnen? Wat ik doe is niet "trollen", zie het maar meer als "menthol coaching".
Jaja, gelukkig kon ik overeind komen voor de gathering.
Thu 06-09-07 15:59:44

@ff schreef:

misschien hebt u wel mental coaching nodig...
Fri 07-09-07 09:59:07

Yuppa schreef:

@Fred

Dank voor je reactie!

Gisteren had ik je reactie al gelezen, maar moest even laten bezinken wat je nu precies bedoelt. Een ding weet ik namelijk zeker: er is niet achter welke auto dan ook aangehold en/of op de ruiten en het dak geklopt, omdat daar een activist in zat. Alsjeblieft zeg, met dat soort waanzin wil ik me niet inlaten…

Maar –na lang nadenken- weet ik volgens mij wat jij bedoelt. De woensdag na de ontruiming (11-1-06) had de bevolking van Schinveld (e.o.) een dank-je-wel-feestje georganiseerd voor de GF-activisten.

Een lokale kroeg was afgehuurd en er werden enkele dankwoordjes gesproken. Absurd genoeg stonden er 2 straalwagens (RTL en NOS) voor de kroeg geparkeerd en werden activisten gefilmd die de kroeg in liepen. Ik loop wekelijks meerdere malen een kroeg binnen en wordt (gelukkig) niet gefilmd. Maar de media duiden het destijds blijkbaar als “nieuws”. En die straalwagens waren toch afgereisd naar het ‘verre Schinveld’ (vanuit H’sum gezien), dus dan kun je maar beter 2 items maken, dan eentje.

De hilariteit onder de aanwezige activisten was dan ook groot toen ze zagen dat die opnames zelfs de opening van het NOS 22:00-journaal waren geworden. Er is toch wel belangrijker nieuws in de wereld om het Staats-journaal mee te openen dan activisten die een kroeg binnen lopen…..

Er is die avond inderdaad door veel mensen op de ramen en het dak van een busje geklopt. Dit betrof een donkerblauwe Mercedes-bus met bovenaan een wit vlak. En tralies tegen alle ramen! De politie had namelijk –in hun onmetelijke wijsheid- bedacht dat zoveel activisten in een kroeg misschien wel een risico zou zijn. Dus hadden ze een blik ME recht voor de kroeg neergezet. Na enkele biertjes bedacht een activist dat het wel leuk was om de polonaise rond die ME-bus te lopen. Zo gezegd, zo gedaan….

Plotseling liepen +/- 50 activisten en +/- 100 buurtbewoners (in polonaise) de kroeg uit en richting ME-bus. Hier is enkele minuten de polonaise om die bus gelopen en op de zijkanten geklopt. Dit begon een beetje uit de hand te lopen tot het punt waarop de gehele bus aan het bewegen (schommellen) was. Toen is iedereen maar weer de kroeg in gegaan. Een evt. confrontatie met de politie zou op dat moment onnodig en contraproductief zijn. De gezichten van die 12 agenten (in een schommellende ME-bus en omsingeld door 150 mensen) waren niet echt ontspannen.....

Dit alles gebeurde rond +/- 21:30. De verslaggevers zaten in hun straalwagen (30meter naast die ME-bus) hun item te monteren voor het eerste volgende nieuws (+/- 22:00). Ook zij zagen plotseling die mensenmassa naar buiten gaan en zijn snel gaan filmen. Deze laatste footage moest nog snel aan dat –al bijna afgemonteerde- item geplakt worden. Dus er was een redelijke samenhangend item op het journaal, waarvan de laatste 3 tot 5sec die beelden van de ME-wagen en 150 mensen. Zonder context of iets dergelijks gebracht.

Zo zien je maar weer dat de waarheid meestal anders is, dan je hem ziet op TV…
Sat 08-09-07 04:10:09

Yuppa schreef:

Ik ben overigens blij dat je niets tegen Peter persoonlijk blijkt te hebben, want dat verdient Peter m.i. niet. Constructieve inhoudelijke kritiek kan –wat mij betreft- overigens altijd en tegen iedereen! En tevens ben ik erg blij dat jij tevreden ben met je eigen okselhaar. Ik heb het op dat terrein niet zo getroffen, maar ik sla me er wel doorheen ;-)

Verder voel ik me niet zo erg beledigd hoor. Alles is ok! Het even sterker aanzetten van die belediging was dan weer een stijlmiddel mijnerzijds….. ;-)

En waarom zoveel mensen geïnteresseerd waren in die paar hectare bos? Ik denk dat veel mensen ook geïnteresseerd waren in een ander stuk bos, maar dit actiekamp was begonnen door enkele activisten en kreeg veel steun.

En ik kan inderdaad niet onderbouwen/bewijzen dat niemand naar Schinveld kwam vanwege de hype, daar heb je gelijk in. Maar hier draai je m.i. wel de bewijslast om. Het is heel moeilijk –soms zelfs onmogelijk- om te bewijzen dat iets niet zo is. Maar zelf ben ik bijna de volledige tijd in het actiekamp geweest en ik heb totaal niet het idee dat mensen daarheen kwamen vanwege de hype/ de media. Wel hadden sommige activisten via die media van het actiekamp gehoord en kwamen op de bonnefooi afgereisd. De laatste tien jaar zijn veel nieuwe activisten op zo’n manier bij GF! betrokken geraakt en dat vervolgens jaren gebleven. Dus zo verfoeid zijn die media ook weer niet altijd….Een typische haat/liefde-relatie.

De media is een factor, maar geen doel. De media komt toch en mensen (lezers, kijkers, luisteraars) vormen een mening op basis van de media-verslagen (zie ook bovenstaand misverstand), dus kun je maar beter zorgen dat je positief en duidelijk in het nieuws komt. En als NOVA dan komt filmen op 2de kerstdag en 80% v/h item gaat dan over het eten en 20% over de inhoudelijke kant, is dat winst t.o.v. geen item.

Enne….. als ik me schoenen uit doe, ben ik meestal binnen een minuut K.O. En alle andere mensen in een cirkel van 5 meter om mij heen ook….. Als je volgende keer weer slaapproblemen heb, mag je ook wel even ruiken hoor. Er is genoeg lucht voor iedereen! En dat kun je navragen aan activisten die in Schinveld gezetten hebben. ;-)

Groet,

Yuppa
Sat 08-09-07 04:16:03

Fred Flinstone schreef:

Ik geef je wel een keer een paar geurvreters, kan ik dan een tijd mee doen.
Ze mogen mij uitleggen waarom ze mij maandag wilden censureren. Zo'n opmerking verwijderen is typisch iets voor ijdeltuiten. Ik kreeg bericht van de Vrienden van GroenFront. Ze vinden dat mijn "comments te ver gaan", ze gaan "niet over de inhoud" maar zijn "vooral een aanval op personen". Er komt van mij alleen maar "meer gescheld".
Dat die AIVD en andere ruis niet wordt weggehaald is veelzeggend.
Sat 08-09-07 11:50:08

Ilja schreef:

Die "menthol coaching"was zeker vanwege de ontbrekende geurvreters ;)
Sun 09-09-07 22:05:17

@ Yuppa schreef:

Ik zat in de bezetting van Schinfeld en was van plan om nr kroegje te gaan wr het bedankfeestje was, was ook getuige van polonaise en schommelen van Mercedesbusje,

alleen waren er mr een tiental mensen,

vind propaganda mainstream media fout mr uw overdrijving vind ik er ook ver naast,

reacties zoals de uwe doen me er steeds meer aan denken om niet langer mee te doen aan acties enzo omdat wat men als individu in samenwerking met andere individuen doet en dit dan als groep toch mr misbruikt wordt...
Mon 10-09-07 00:52:04

@ Yuppa II schreef:

ben dan mr niet nr kroeg geweest omdat ik het een beetje ridicuul vond om soort van feestje te hebben terwijl er wel zes hectare gekapt was...
Mon 10-09-07 00:53:29

Fred Flinstone schreef:

Nee Krater, ik wil niet jouw chauffeur worden, je sleept je spullen maar eigenhandig naar de luchthaven. Polder, dat gesigneerde shirtje is tof maar ik en velen met mij hechten vooral aan een ordedienst met duidelijkere instructies.
Tue 09-10-07 15:43:33

Fred Flinstone schreef:

I LUV U!!!!
Ga niet interessant lopen doen met een ander zijn werk Krater, plaats noten bij die schrijfsels van je.
Thu 11-10-07 15:28:42

pffff schreef:

hallo,

kunnen mensen hun persoonlijk gezever ergens anders uitvechten dan hier aub?
Fri 12-10-07 00:50:46

Fred Flinstone schreef:

Wij zijn zeer geraakt en geinspireerd door jullie solidariteit en welgemanierdheid.
Thu 18-10-07 18:44:01

ilja schreef:

wat schort eraan fred? Jaloezie, onverwerkt verleden, herkenning?
Toon eens wat introspectie ipv op anderen af te geven.
Thu 18-10-07 21:35:14

Fred Flinstone schreef:

Gaap. Maak mij pas wakker als je echt iets te melden hebt oké? Binnenkort vraag ook ik een offerte aan van mijn autoverzekering. In winkels dring ik tegenwoordig overal voor en die deur krijg jij van mij in je smoel en jij vindt dat wel best.
Tue 23-10-07 16:59:49

Commentaar Toevoegen | Add Comments

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it

Anti-jacht campagne

Laatste nieuws
Waarom is GroenFront! tegen jacht?
Bekijk de Jachtkaart

Audio & Video

Actie tegen ALCOA in Switserland tbv wildernis in IJsland
Coal mine shut down in Wales
NIEUW: GroenFront!-TV
Leukste GroenFront!-video's
IJsland Multimedia


Actiehandleidingen

Onderzoek doen voor acties
EHBA / Streetmedics gids
Disco Daves' Tunnel Guide
Ozymandias Sabotage Handbook
Klimhandleidingen
Tuiniergids voor het overleven van de moderne tijd


Analyse & Discussie

Environmentalism: The Case for Radicalism
Nieuws uit het Lappersfort (eerste artikel)
GroenFront! plaatst Lappersfortdossier in globale economische en ecologische crisis
Dystopia V - De zware jongens club
Dystopia IV - Het regent op de noordpool
De noodzaak van een stap terug
Duurzame technologie – een contradictie?
Speel Wild! Onze levens staan op het spel!


Sitemap